ukrayina-otrimala-rizikoviy-status-za-finansovim-reytingom-fitch

Україна отримала ризиковий статус за фінансовим рейтингом Fitch

 • 9080 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. За даними провідного агентства Fitch Ratings Україна має стабільний рейтинг "B", що означає наявність кредитних ризиків. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу рейтингового агентства.

За даними Fitch Ratings, українські показники демонструють слабку зовнішню ліквідність, високі потреби у зовнішньому фінансуванні та слабким банківським сектором.

Також в Україні зберігаються інституційні обмеження та політичні ризики по відношенню до своїх партнерів, незважаючи на поліпшення макрекономічної стабільності, зниження держборгу та ріст міжнародної підтримки.

Постійне співробітництво з Міжнародним валютним фондом поліпшило фінансові показники України та відновило її міжнародні резерви, зазначили в агентстві.

Також відмічається збільшення гнучкості обмінного курсу, розблокування зовнішнього фінансування та помірний зовнішній дисбаланс, що пом'якшують короткостроковий тиск на міжнародні резерви, збільшені до 20,8 млрд доларів у кінці 2018 року.

На переконання агентства, ключовим для України є своєчасне виконання нової програми МВФ, що підтримає прогрес в макроекономічній стабільності.

При цьому у Fitch зазначили, що Україна має слабкий рівень прогресу в попередніх програмах, а затримка в антикорупційних реформах може призвести до затримки в кількісному рості показників фінансового сектору.

Наступною позицією в рейтингу агенства після "B" йде "CCC", що означає реальну можливість дефолту.

Нагадаємо, за даними Transparency International скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України і може призвести до замороження безвізового режиму з Євросоюзом та переривання фінансової допомоги МВФ. 

Як повідомляв УНН, 26 лютого КСУ скасував статтю ККУ про незаконне збагачення. Пізніше КСУ опублікував рішення щодо статті про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. 

Українські Національні Новини

Економіка