ukrayina-otrimala-vid-rf-4-3-mln-yevro-kompensatsiyi-cherez-brudnu-naftu

Україна отримала від РФ 4,3 млн євро компенсації через "брудну" нафту

 • 12727 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. АТ "Укртранснафта" отримала від російського ПАТ "Транснефть" за резервування українських виробничих потужностей понад 4,3 млн євро за період витіснення з української частини нафтопроводу "брудної" російської нафти. Про це УНН повідомили у пресслужбі АТ.

"Впродовж всього періоду витіснення неякісної російської нафти з української ділянки нафтопроводу "Дружба" ПАТ "Транснефть" резервувало виробничі потужності Укртранснафти та сплатило товариству за надання цієї послуги з травня 2019 року по січень 2020 року 4 336,2 тис. євро компенсації", - додали у компанії.

Нагадаємо, внаслідок потрапляння хлороганічних сполук до нафтопроводу "Дружба" російську нафту відмовились приймати у Словаччині та Угорщині, до яких транспортує нафту "Укртранснафта". У зв’язку з цим компанія вимушено зупиняла транзит з 25 квітня до 11 травня 2019 року та з 17 до 21 травня 2019 року.

22 січня АТ "Укртранснафта" прозвітувала про повне витіснення російської нафти з підвищеним вмістом хлорорганіки з української ділянки нафтопроводу "Дружба" і з території України.

Українські Національні Новини

Економіка