ukrayina-otrimaye-mitniy-bezviz-vzhe-tsogo-roku-shmigal

Україна отримає "митний безвіз" вже цього року – Шмигаль

 • 177295 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Україна отримає “митний безвіз” вже 2022 року. Про це в Telegram повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

"Україна отримає "митний безвіз" вже цього року! Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій", – повідомив Шмигаль.

Деталі

За словами прем'єр-міністра, "митний безвіз" – це більш швидке переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Також це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Окрім того, Шмигаль повідомив, що просто зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, триває робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Основна увага у трансформації митниці зосереджена на її діджиталізації, зокрема зручному розмитненню авто через "Дію".

“До речі, “митний безвіз” стане вже четвертим цього року після "енергетичного безвізу" в березні та “транспортного” й "економічного" безвізів улітку. Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році”, – додав прем'єр-міністр.

Доповнення

15 серпня парламент ухвалив законопроект про митний безвіз з ЄС.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про 5 кроків реформування митниці, передбаченої в межах “митної реформи”, яка наближає українське митне законодавство до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика