ukrayina-otrimaye-z-tsilovogo-fondu-svitovogo-banku-ponad-500-mln-yevro-88-5-milyona-vzhe-u-byudzheti

Україна отримає з цільового фонду Світового банку понад 500 млн євро: 88,5 мільйона вже у бюджеті

 • 126861 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Україна отримала грант на 88,5 млн євро з Цільового фонду Світового банку. І очікує ще 495 млн євро з цього фонду, повідомляє Міністерство фінансів, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні до України надійшло грантове фінансування у розмірі 88,5 млн євро. Ці кошти було надано з Цільового фонду донорів Світового банку в рамках Програми Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення для України", - повідомили у Мінфіні.

"Додатково до гранту у сумі 88,5 млн євро, який вже надійшов до держбюджету, Україна отримає ще 495 млн євро з Цільвого фонду Світового банку", - додали у міністерстві.

Деталі

Грантові кошти, які вже надійшли, спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб.

"Додаткові грантові кошти у розмірі 495 млн євро будуть надані Сполученими Штатами, Норвегією та Австрією", - вказали у Мінфіні.

Так, 21 квітня міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні гранту з Цільовий фонд у розмірі 88,5 млн євро. А згодом сторони підписали зміни до Угоди про грант.

Цільовий фонд було створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку.

Доповнення

Світовий банк схвалив фінансовий пакет для України на 723 млн доларів.




Українські Національні Новини

Економіка