ukrayina-pase-zadnikh-u-svitovikh-reytingakh-energoefektivnosti

Україна "пасе задніх" у світових рейтингах енергоефективності

 • 13122 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У 2017 році у Глобальному рейтингу енергофективності (Global Energy Architecture Performance Index Report 2017) наша країна посіла 73 місце. Про це йдеться у звіті, представленому на сайті Всесвітнього економічного форуму, передає УНН.

“За співвідношенням витрат на імпорт енергоносіїв та ВВП Україна знаходиться на 122 місці серед 127 країн. За витратами енергії на одиницю ВВП — на 119 місці серед 127 країн. При цьому в загальному заліку Україна посідає 73 місце”, — свідчать дані рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики США: Україна може стати Техасом для Європи

Україна має значну залежність від імпорту енергоносіїв та низьку продуктивність використання енергії.

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки посідають 52 місце, при співвідношенні енергетичних витрат на імпорт енергоносіїв до ВВП - на 63-му, за витратами енергії на одиницю ВВП — на 86-му. При цьому першу п'ятірку лідерів посіли Швейцарія, Норвегія, Швеція, Данія і Франція. А перше місце за співвідношенням енерговитрат до ВВП у 2017 році було зафіксовано у Аргентини. Ця країна має значні поклади природного газу.

У той же час Німеччина посідає у рейтингу 19-те місце, а Росія - 48-ме. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд залучив експертів із ЄС і ФРН для формування Фонду енергоефективності

Нагадаємо, 12 листопада у Києві з візитом перебуває міністр енергетики США Рік Перрі. Він передав чіткий сигнал від президента США Дональда Трампа. Мова йде про позицію Сполучених Штатів відносно будівництва "Північного потоку-2". 

“Наше повідомлення дуже чітке: Сполучені Штати Америки дуже чітко висловлюють свою незгоду щодо газопроводів „Північний потік-2“ та „Турецький потік“ зі зрозумілих причин: громадяни України і громадяни Європи не повинні стати заручниками постачання енергоресурсів з одного джерела”, - наголосив міністр енергетики США Рік Перрі. 

Зазначимо, що зниження енергоємності української економіки потребує значних капіталовкладень. Уряд оцінив обсяг інвестицій до енергетичної інфраструктури у 30 мільярдів євро до 2030 року.

Українські Національні Новини

Економіка