ukrayina-peredala-dokumenti-dlya-priyednannya-do-mitnogo-bezvizu

Україна передала документи для приєднання до "митного безвізу"

 • 142871 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Україна передала європейській стороні необхідні ратифікаційні документи для приєднання до «митного безвізу», повідомили УНН у пресслужбі Державної митної служби України.

Цитата

"31 серпня 2022 року українська сторона передала європейській стороні необхідні інструменти для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами", - повідомили у відомстві.

Деталі

«З приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері», – підкреслив заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Для отримання офіційного запрошення Україні потрібна була згода усіх 35-ти країн-учасниць конвенцій, а це: 27 країн ЄС, 4 країни ЄАВТ (Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, Швейцарія), Велика Британія, Туреччина, Північна Македонія, Сербія. І відповідне рішення було ухвалено, вказали у митній службі.

Після приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту, вказують у відомстві, український бізнес зможе користуватися перевагами та спрощеннями, які має бізнес у 35-ти країнах Конвенції, а також під час переміщення товарів у режимі спільного транзиту працювати за принципом «один транспортний засіб – одна декларація – одна гарантія».

Доповнення

Раніше Верховна Рада України ратифікувала конвенції, а Президент підписав відповідні закони.

Українські Національні Новини

Економіка