ukrayina-peredaye-materiali-pro-spravi-khizb-ut-takhrir-do-sudu-oon-tasheva

Україна передає матеріали про "справи Хізб ут-Тахрір" до Суду ООН - Ташева

 • 10667 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Матеріали справ щодо захоплених кримчан в межах російських "справ Хізб ут-Тахрір" передані до міжнародних судів, в тому числі до Міжнародного суду ООН. Про це повідомила заступниця постійного представника президента України в АРК Таміла Ташева в ефірі радіо "Крим.Реалії", інформує УНН.

"Всі ці матеріали передаються в усі міжнародні судові інстанції, в тому числі в Міжнародний суд ООН. Однозначно, ми кваліфікуємо дані переслідування не як нібито терористів, а передусім як переслідування їх за етичною та релігійною ознакою. Однозначно, це потрібно кваліфікувати, як злочини проти людяності", – сказала Ташева.

Нагадаємо, Південний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс "вирок" шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (ялтинська група). 

Нагадаємо, що справа проти "Хізб-ут-Тахрір" була ініційована навесні 2016 року. Тоді за підозрою в зв'язках з "Хізб ут-Тахрір" в Ялті були затримані Рефат Алімов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Арсен Джеппаров, Инвер Бекіров і Вадим Сірук.

Українські Національні Новини

Політика