ukrayina-pereglyane-antidempingovi-zakhodi-schodo-rosiyskikh-dobriv

Україна перегляне антидемпінгові заходи щодо російських добрив

 • 13026 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) 17 квітня вирішила переглянути антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну добрив - нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації у зв'язку із закінченням строку їх застосування. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення, опубліковане в "Урядовому кур'єрі".

Перегляд антидемпінгових заходів ініціювали ПАТ "Азот", ПАТ "Рівнеазот", ПАТ "Концерн" Стирол" і ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот".

МКМТ також продовжила дію антидемпінгових заходів, застосованих рішенням від 21 травня 2008 року, продовжених і виміряних рішеннями комісії від 1 липня 2014 року і 26 березня 2018 року до прийняття відповідного рішення за підсумками цього перегляду.

"Проведення перегляду антидемпінгових заходів у зв'язку із закінченням строку їх застосування доручено Мінекономрозвитку", - вказується в повідомленні.

Як повідомляв УНН, у США скасують антидемпінгове мито на тверду аміачну селітру з України.

Довідково: Україна в 2008 році ввела антидемпінгові мита відносно російської аміачної селітри на рівні 11,91% терміном на п'ять років для всіх підприємств, за винятком співпрацювали з Мінекономіки країни ВАТ "Дорогобуж" і МХК "ЄвроХім", для яких вони були визначені на рівні 9,76% і 10,78% відповідно.

У липні 2014 року в рамках проміжного перегляду антидемпінгових мит щодо аміачної селітри російського походження МКМТ збільшила їх розмір в три рази - до 36,03% і продовжила термін їх дії на п'ять років. При цьому розмір антидемпінгового мита щодо аміачної селітри виробництва ВАТ "Дорогобуж" збільшений з 9,76% до 20,51%. Для МХК "ЄвроХім" встановлено таке ж значення мит, що і для інших російських виробників - 36,03%.

Терміни дії встановлених антидемпінгових заходів щодо російських добрив повинні були завершитися в липні 2019 року.

Українські Національні Новини

Економіка