ukrayina-pidgotuye-propozitsiyi-dlya-soyuznikiv-schodo-embargo-na-rosiysku-naftu-yermak

Україна підготує пропозиції для союзників щодо ембарго на російську нафту - Єрмак

 • 168219 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Україна підготує власні пропозиції для союзників щодо ембарго на російську нафту. Про це написав у своємуTelegram-каналі голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, пише УНН.

Цитата

"Ембарго на російську нафту - давайте нарешті зробимо це. Ми на постійному зв’язку з нашими союзниками, є складні дискусії, але ми вже бачимо позитивний фідбек. Як я вже писав, обговорення ембарго в ЄС буде після другого туру французьких виборів, які відбудуться 24 квітня. Цю інформацію озвучили NYT. Україна також підготує власні пропозиції для союзників", - написав Єрмак.

Деталі

Очільник ОП нагадав, що американські ЗМІ вже розкрили певні деталі, що один з варіантів - це ембарго, яке розділить трубопровідну і танкерну нафту.

Ембарго щодо танкерної нафти можуть ввести швидше, потім це стосуватиметься і трубопровідної.

"Ми зараз стаємо все ближчі до мети економічно розтрощити росію, і забрати у кремля ресурси для продовження війни. Над цим і працюємо з українськими та міжнародними експертами, а також західними партнерами", - додав він.

Нагадаємо

За інформацією, яку оприлюднило американське видання The New York Times, у Європейському Союзі планують поетапно запроваджувати ембарго на російську нафту, але рішення про це очікується лише після другого туру президентських виборів у Франції.

Українські Національні Новини

Політика