ukrayina-pidtrimuvatime-teritorialnu-tsilisnist-moldovi-popri-rozcharuvannya-yiyi-pozitsiyeyu

Україна підтримуватиме територіальну цілісність Молдови попри розчарування її позицією

 • 167586 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Україна буде підтримувати територіальну цілісність і суверенітет Молдови попри те, що очікувалась краща реакція Кишенева на запити Києва про підтримку на початку російського вторгнення. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у понеділок, пише УНН.

Цитата

"З Молдовою треба працювати і підтримувати територіальну цілісність і суверенітет цієї держави. Ми будемо робити це навіть попри те, що, будемо відверті, ми очікували кращої реакції Молдови на наші запити про підтримку на початку російського вторгнення", - сказав міністр на питання щодо нещодавніх подій, пов'язаних з Молдоваю та Придністров'ям.

Деталі

На його думку, Молдові не потрібен ще один фронт в Придністров'ї, Україні цей фронт не потрібен, і так само Європі він теж не потрібен.

"Тому будемо спільно стримувати ескалацію і тримати ситуацію під контролем", - додав Кулеба.

Раніше

ЗМІ повідомили, що керівництво рф розробило плани вторгнення в Молдову найближчим часом.

Доповнення

Раніше в.о. командувача військ центрального військового округу росії рустам міннекаєв заявив, що під час другої фази так званої "військової операції" на території України буде забезпечено "вихід у Придністров'я, де також зафіксовано факти утиску російськомовного населення". Після цього міністерство закордонних справ Молдови викликало на килим посла росії.

Ситуація довкола невизнаного Придністров'я стрімко загострилася. У регіоні повідомляють про інциденти з вибухами, а місцева влада оголосила "червоний" рівень терористичної загрози.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

А на території невизнаного Придністров'я підрозділи оперативної групи російських військ перевели у бойову готовність "Повна".

У ДПСУ відзначили, що не можна виключати Придністров'я як територію, яку зможе використати росія для подальших дій стосовно України.

Українські Національні Новини

Політика