ukrayina-planuye-pochati-zapuskati-kosmichni-raketi-cherez-3-4-roki-derzhkosmos

Україна планує почати запускати космічні ракети через 3-4 роки - Держкосмос

 • 48266 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Україна планує почати запускати ракети у космос до 2023-2024 років. Це робитимуть за методом повітряного старту, що дозволить використовувати літак під час запуску. Про це повідомив голова Держкосмосу Володимир Усов, передає кореспондент УНН з посиланням на Голос Америки.

"Ми пропонуємо створення космічної екосистеми. Тобто це буде український космічний ринок, як для гравців державного значення, так і для приватних компаній", - заявив Усов.

За його словами, для цього підходять технології повітряного старту, що дозволяють використовувати літак замість першого ступеня ракети, і для цього не потрібен космодром.

"В Україні є багато напрацювань з наземного і повітряного стартів саме для легких і надлегких ракет. Мова йде про те, що можуть використовуватися літаки, як Антонов так і інші літаки такі, як Іл-76, які є на території України. Які будуть використовуватись для повітряного старту легких ракет і не буде залежності від спеціальної інфраструктури. Тому проект повітряного старту – це можливість незалежного доступу для України до космосу. Його можна реалізувати за 3-4 роки",- сказав голова Держкосмосу.

Нагадаємо, що космічне агентство України вперше за 28 років проведе повну інвентаризацію.

Українські Національні Новини

Політика