ukrayina-planuye-rozshiriti-format-baltik

Разумков: Україна планує розширити формат "Балтік+"

 • 9621 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Україна планує розширювати формат "Балтік+", а також розглядає можливість спільних візитів до інших держав, зокрема США, в даному форматі. Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час спільного брифінгу з головою Сейму Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом, передає кореспондент УНН.

"Дуже важливо, що сьогодні є та підтримка, яка є з боку Балтійських держав. Хотів би подякувати за формат "Балтік+". Але ми плануємо його розширювати, також можливі спільні візити до інших держав, наприклад до США, для пошуку підтримки у боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет нашої держави і захисту цих базових цінностей, які повинні існувати в світі. Так само було б дуже корисно, якби ми змогли розширити формат "Балтік+" за рахунок інших держав, які так само як і ми зіткнулися з РФ, її поведінкою по відношенню до сусідніх, а може навіть і не сусідніх держав, - сказав Разумков.

З його слів, у майже кожному своєму виступі представники парламентів групи "Балтік+" завжди підтримують, підтримували і будуть підтримувати територіальну цілісність та боротьбу за незалежність української держави.

Як повідомляв УНН, 1 жовтня делегаціями Естонії, Грузії, Латвії, Литви та України оголошено про утворення неформальної групи "Балтік+", що буде здійснювати узгоджену політику у Парламентській асамблеї Ради Європи. 

Українські Національні Новини

Політика