ukrayina-podast-do-mizhnarodnogo-morskogo-tribunalu-memorandum-proti-rf-22-travnya

Україна подасть до Міжнародного морського трибуналу меморандум проти РФ 22 травня

 • 17197 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Буквально до кінця тижня, а саме 22 травня цього року, ми плануємо подачу Меморандуму до Міжнародного морського трибуналу проти РФ у справі проти незаконного захоплення трьох військових кораблів та 24 членів їх екіпажу. Про це заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Єнін запевнив, що МЗС працює над кейсами проти Росії у повному обсязі, "жоден процес не призупинено, всі матеріали до судових слухань готуються і будуть подані вчасно".

"Буквально до кінця тижня, а саме 22 травня цього року, ми плануємо подачу Меморандуму до Міжнародного морського трибуналу проти РФ у справі проти незаконного захоплення трьох військових кораблів та 24 членів їх екіпажу", - повідомив заступник глави МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подає до Міжнародного трибуналу ООН Меморандум: вимагає мільйонних компенсацій

Він також запевнив, що до суми позову входить і моральна компенсація морякам.

"Безумовно, ми дослідили найкращі світові практики, в тому числі практику Європейського суду з прав людини, і ми, безумовно, на максимальному рівні вимагатимемо компенсацій шкоди нашим морякам. При чому, як матеріальної так і компенсації моральних збитків", - уточнив Єнін.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що українська сторона докладає зусиль для встановлення арбітражним судом порушення Росією Конвенції ООН із морського права при захопленні й утриманні українських військових суден “Нікополь”, “Бердянськ” і “Яни Капу”, а також 24 членів їхніх екіпажів. Моряків та кораблі Україні повернули восени 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика