ukrayina-podast-zayavu-do-yespl-iz-vimogoyu-zvilniti-polonenikh-moryakiv

Україна подасть заяву до ЄСПЛ із вимогою звільнити полонених моряків

 • 12515 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Україна 7 січня подасть повноцінну між державну заяву до Європейського суду з прав людини з вимогою звільнення Росією захоплених українських моряків. Про це повідомляє УНН із посиланням на міністра юстицій Івана Ліщину.

"Потрібно подати заяву до 7-го, от 7 січня і подамо. Заява стосується виконання чи невиконання обов’язків, відповідно до Європейської конвенції. Тобто, чи дотримується Росія прав людини, які передбачені в конвенції. Вимога буде визнати, що Росія порушує конвенцію, утримуючи моряків", - повідомив Ліщина.

Як пояснив міністр, позитивним рішенням від ЄСПЛ буде звільнення полонених моряків.

"Якщо рішення буде на користь України, формою виконання рішення буде звільнення моряків. Але я не знаю, чи напише Європейський суд прямо в рішенні, що в якості окремих заходів індивідуального характеру звільнити їх безпосередньо. Ми будемо це вимагати, але наскільки це можливо на практиці? До сьогодні таких випадків ще не було, щоб суд так прямо писав. Але ми сподіваємось", - додав Ліщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ вимагає від України заяву щодо моряків у “належній формі”

Як повідомляв УНН, Україна має подати повноцінну міждержавну заяву проти Росії до Європейського суду з прав людини щодо порушення прав затриманих у районі Керченської протоки українських моряків до 7 січня 2019 року.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини зобов'язав Російську Федерацію забезпечити належну медичну допомогу полоненим службовцям ВМС України

Українські Національні Новини

Політика