ukrayina-poinformuvala-nimechchinu-ta-frantsiyu-schodo-ukazu-putina-pro-tovari-z-ordlo

Україна поінформувала Німеччину та Францію щодо указу Путіна про товари з ОРДЛО

 • 43076 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Україна поінформувала Німеччину та Францію щодо указу президента РФ Владіміра Путіна, який говорить про подальшу економічну інтеграцію тимчасово окупованих територій України, з економікою Російської Федерації. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив журналістам після зустрічі з німецьким та французським колегами, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Я також поінформував німецького та французськго колегу про указ президента Путіна, який вийшов буквально сьогодні і по-суті говорить про подальшу економічну інтеграцію окремих районів Донецької і Луганської областей, тимчасово окупованих територій України, з економікою Російської Федерації. Ми чекаємо на засудження цього указу, тому що він явно суперечить літері та духу Мінських домовленостей”, - сказав міністр.

Контекст

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ "Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України", згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.

Так, Путін доручив уряду РФ протягом місяця забезпечити допуск товарів з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) на ринок Росії нарівні з російськими виробниками. Указом також передбачений їх допуск до державних закупівель.

Українські Національні Новини

Політика