ukrayina-poobitsyala-mvf-do-kintsya-roku-schepiti-17-mln-ukrayintsiv

Україна пообіцяла МВФ до кінця року щепити 17 млн українців

 • 25321 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. У меморандумі з МВФ Україна зобов’язалася вакцинувати 17 мільйонів громадян до кінця 2021 року. Відповідний документ опублікована Міністерством фінансів, передає УНН.

Цитата

"Визнаючи, що зусилля щодо вакцинації є ключовими для підтримки економічного відновлення, ми забезпечили достатній запас вакцин і прагнемо вакцинувати принаймні 17 мільйонів осіб до кінця 2021 року", - йдеться у заяві.

Деталі

Лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику містять заходи та умови, які реалізував та планує реалізувати і дотримуватись Уряд України та Національний банк України протягом періоду дії Програми у 2020 – 2021 роках.

Їх було схвалено Радою директорів Міжнародного валютного фонду 8 листопада 2021 року.

Зазначається, що виконання положень Меморандуму надасть змогу до кінця дії Програми отримати решту коштів від Фонду (2,2 мільярда доларів США) для забезпечення макроекономічної стабільності.

Додамо

Україна у середу отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By.

Контекст

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду цього тижня винесла позитивне рішення щодо виділення Україні чергового траншу за програмою Stand-By.

Завершення перегляду дозволив Україні отримати близько 699 мільйонів доларів США (500 мільйонів SDR), внаслідок чого загальний обсяг виплат у межах поточної угоди становитиме близько 2,8 мільярда доларів США (2 мільярди SDR).

18-місячна програма МВФ з Україною у форматі Stand-By з можливістю доступу до 5 млрд доларів була схвалена 9 червня 2020 року з метою забезпечення підтримки платіжного балансу і бюджету у той час, як влада України бореться з наслідками шоку від пандемії COVID-19. Ця програма покликана консолідувати попередні досягнення та сприяти просуванню України шляхом важливих структурних реформ з метою мінімізації ключових вразливостей.

Тепер дію програми співпраці продовжено до кінця червня 2022 року.

Українські Національні Новини

Суспільство