ukrayina-poobitsyala-mvf-do-kintsya-roku-zavershiti-audit-13-mlrd-griven-vidilenikh-z-kovidnogo-fondu-dlya-budivnitstva-dorig

Україна пообіцяла МВФ до кінця року завершити аудит 13 млрд гривень, виділених з "ковідного" фонду для будівництва доріг

 • 16774 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Україна у меморандумі з Міжнародним валютним фондом (МВФ) зобов’язалася до кінця поточного року завершити аудит 13,3 млрд гривень, які були виділені з "ковідного" фонду для будівництва доріг. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднений текст меморандуму.

Деталі

Згідно з текстом документу, українська сторона пообіцяла до кінця року завершити аудит 13,3 млрд гривень, які були виділені з "ковідного" фонду на будівництво доріг.

Зазначається, що платіжний баланс та бюджетна підтримка в рамках траншу за угодою Стенд-бай (SBA) забезпечили значний приріст резервів, та дозволили Україні запровадити пакет фіскальних заходів, спрямований на переорієнтацію видатків на охорону здоров’я та соціальну підтримку, а також збільшення державних інвестицій у будівництво доріг для створення робочих місць та компенсації слабкої активності приватного сектору.

Цитата

"Ми передали 212 справ правоохоронним органам і зобов'язуємося повністю співпрацювати з будь-якими потенційними кримінальними розслідуваннями щодо витрат, пов'язаних з COVID-19, в тому числі шляхом надання доступу до доказів, зібраних в рамках процесу аудиту", - йдеться в документі.

Додамо

Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By.

У меморандумі з МВФ Україна зобов’язалася вакцинувати 17 мільйонів громадян до кінця 2021 року.

Контекст

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду цього тижня винесла позитивне рішення щодо виділення Україні чергового траншу за програмою Stand-By.

Завершення перегляду дозволив Україні отримати близько 699 мільйонів доларів США (500 мільйонів SDR), внаслідок чого загальний обсяг виплат у межах поточної угоди становитиме близько 2,8 мільярда доларів США (2 мільярди SDR).

18-місячна програма МВФ з Україною у форматі Stand-By з можливістю доступу до 5 млрд доларів була схвалена 9 червня 2020 року з метою забезпечення підтримки платіжного балансу і бюджету у той час, як влада України бореться з наслідками шоку від пандемії COVID-19. Ця програма покликана консолідувати попередні досягнення та сприяти просуванню України шляхом важливих структурних реформ з метою мінімізації ключових вразливостей.

Тепер дію програми співпраці продовжено до кінця червня 2022 року.

Українські Національні Новини

Політика