ukrayina-posidaye-120-mistse-z-rozvitku-finansovogo-rinku

Україна посідає 120 місце з розвитку фінансового ринку

 • 15845 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Україна на сьогодні посідає 120 місце з розвитку фінансового ринку серед 125 країн. Про це розповів голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв під час публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030, передає кореспондент УНН.

Цитата

"На сьогодні Україна посідає 120 місце зі 125 країн щодо розвитку фінансового ринку. Наше законодавство дуже суттєво відстає. Ми отримали фантастичний шанс підписавши Європейську асоціацію й на сьогодні ми маємо чіткий вектор розвитку й наближення нашого фінансового права до європейського", - розповів Хромаєв.

Деталі

За його словами, за останні 18 місяців Україна зробила найпотужніший крок: було прийнято закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг", закон про директиви.

Проте, Хромаєв зазначив, що ще залишаються законопроекти, які слід ухвалити, аби фінансовий ринок мав належну законодавчу базу, необхідну для його належної роботи.

Нагадаємо, голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв представив на засіданні уряду проект створення Українського міжнародного фінансового центру (УМФЦ), який буде створено в рамках підписання меморандуму між Україною, USAID та ЄБРР.

Українські Національні Новини

Економіка