ukrayina-postavlyaye-v-yes-v-dva-razi-bilshe-gorilki-nizh-u-2015-rotsi-analitiki

Україна поставляє в ЄС удвічі більше горілки, ніж у 2015 році - аналітики

 • 10070 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Протягом 2015-2017 років Україна в два рази наростила експорт горілки в європейські країни. Про це повідомляє консалтингове агентство Pro Consulting, передає УНН.

Зокрема повідомляється, що раніше основним покупцем української продукції були країни Союзу незалежних держав, особливо Росія, яка купувала майже 66% продукції.

"Однак через війну на сході України виробникам лікеро-горілчаних виробів довелося переорієнтуватися на європейські ринки. Тепер українські виробники експортують в Латвію, Польщу і Німеччину", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ProWein 2018: Україна дивувала світ вишуканими коктейлями

Також наголошується, що Україна не відстає в імпорті дорогих міцних напоїв з Європи.

"У 2017 році показник імпорту зріс на 10%. Об'єм експорту української горілки за кордон зріс майже в два рази - 20%, в порівнянні з 2016 роком - 10%", - наголосили аналітики.

Як повідомляв УНН, алкогольна галузь України має хороший експортний потенціал.

Але для його реалізації вкрай не вистачає стабільної податкової політики, а також інших адміністративних кроків на зустріч вітчизняним виробникам з боку держави.

Відзначимо, за підсумками минулого року, українським виноробам вдалося відчутно наростити обсяги експорту своєї продукції на ринок ЄС.

До того ж, українське вино Мадера потрапило в перелік кращих вин світу.

Українські Національні Новини

Економіка