ukrayina-potrapila-do-top-5-krayin-yaki-naybilshe-nezadovoleni-diyami-uryadu-schodo-borotbi-z-covid-19

Україна потрапила до топ-5 країн, які найбільше незадоволені діями уряду щодо боротьби з COVID-19

 • 13901 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Українці потрапили до топ-5 країн, які найбільше незадоволені діями свого уряду щодо боротьби з пандемією COVID-19. Про це повідомив Фонд “Демократичні ініціативи”, який провів опитування спільно з Київським міжнародним інститутом соціології та Міжнародне опитування Геллап, передає УНН.

Деталі

"Більше половини населення країн світу погоджується або твердо погоджується з тим, що їхні уряди добре справляються з коронавірусом. Дві п’ятих усіх опитаних із цим не згодні або категорично не згодні. Інші вагаються у своїх судженнях", - йдеться у результатах дослідження.

Повідомляється, що три попередні хвилі опитувань показали, що схвалення національних урядів у зв'язку з кризою COVID-19 залишалося незмінно високим протягом всього 2020 року. Проте в кінці року початковий приріст довіри до національного уряду поступово вичерпався, а тепер схвалення дій урядів у боротьбі з пандемією трохи послаблюється.

"Незадоволеність урядом особливо висока з точки зору управління корона-кризою в Україні (77%), Боснії і Герцеговині, США, Іспанії, Великій Британії – там понад дві третини респондентів повідомляють про незадоволення своїм урядом", - зазначається у результатах дослідження.

Довідково

Дослідження охоплює 47 країн світу і близько 45000 дорослих громадян, що становить близько 2/3 населення світу. Протягом усього 2020 року Міжнародна асоціація Геллап стежила за розвитком глобального ставлення населення до пандемії. Результати, представлені нижче, походять від четвертої хвилі глобального моніторингу.

В Україні дослідження проведено Фондом Демократичні ініціативи спільно з Київським міжнародним інститутом соціології. Опитування проведено на початку грудня 2020 року методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1000 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,5%.

Доповнення

Згідно з даними опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, ідею розпуску Верховної ради та дострокові перевибори підтримують 63% українців.

Українські Національні Новини

Політика