ukrayina-povidomlyaye-pro-aktivne-peresuvannya-viyskovoyi-tekhniki-boyepripasiv-ta-sil-rf-po-vsiy-teritoriyi-krimu

Україна повідомляє про активне пересування військової техніки, боєприпасів та сил рф по всій території Криму

 • 300743 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило оперативну інформацію по ситуації на півострові станом на четвер, 24 березня, пише УНН.

Цитата

“Триває активне пересування військової техніки, боєприпасів та залишків особового складу по всій території Кримського півострова. Пересування помічено в містах Сімферополь, Бахчисарай, Феодосія, Джанкой, Армянськ, Красноперекопськ та інші”, - повідомили у представництві.

Деталі

Також повідомляється, що аеропорт в Сімферополі лишається закритим, цей термін продовжили до 1 квітня.

Морги та лікарні в Криму залишаються переповненими, ворог продовжує приховувати реальні втрати. За даними представництва, у Криму вже відбулось поховання 18 солдатів армії рф, частина з них — громадяни України.

Мешканці Севастополя протягом усього дня, та особливо вночі, чують гул ракет, які ворог запускає по містах України з акваторії Чорного моря.

Повідомляється, що у частині шкіл на півночі Криму впродовж останнього місяця досі тривають канікули.

Крім того, за даними представництва, чоловікам в Криму активно почали надходити повістки, частину громадян продовжують мобілізувати на війну.

“У зв’язку зі штучною гуманітарною кризою, яку створюють війська рф у Херсонській області, Бердянську та Маріуполі, частина громадян України вимушено їде до Кримського півострова. При перетині адміністративної межі, в них забирають паспорти громадян України, натомість їм видають так звані посвідчення “тимчасового перебування”, - зазначили у відомстві.

Згідно з оприлюдненою інформацією, окупаційні адміністрації рф в Криму приховуючи реальні втрати та початок соціально-економічної кризи, у зв’язку із дією санкцій, проводять масові заходи порушуючи протиепідемічні норми під час пандемії COVID-19, а у публічних виступах заявляють лише про реконструкцію скверів, парків та стадіонів.

Зазначається, що в Криму штучно намагаються дискредитувати кримських татар та сприяють розпалюванню ворожнечі до корінного народу. Куплені пропагандистські пабліки в соціальній мережі ВК, публічно викладають дані кримських татар, які виступають проти війни в Україні.

Нагадаємо

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, путінська влада готується заблокувати виїзд росіян з окупованого Криму, намагаючись реагувати на паніку серед незаконно поселених на півострів громадян рф, де в перших рядах "втікачів" – члени сімей російських офіцерів та силовиків.

Українські Національні Новини

Суспільство