ukrayina-povinna-buduvati-vlasnu-ekonomichnu-sistemu-v-yakiy-vsi-mayut-platiti-podatki-u-povnomu-obsyazi-novak

Україна повинна будувати власну економічну систему, в якій всі мають платити податки у повному обсязі - Новак

 • 277045 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Попри те, що Україна отримує зараз і може розраховувати в майбутньому на суттєву фінансову допомогу практично усіх цивілізованих країн світу, наша країна має будувати власну економічну систему, в якій всі мають платити у повному обсязі податки. Таку думку журналістам УНН висловив економічний експерт Андрій Новак.

Цитата

“Зараз Україна отримує і може найближчими роками далі розраховувати на суттєву фінансово-економічну підтримку практично всіх цивілізованих країн світу, але це не означає що ми повинні сподіватися лише на наших партнерів. Ми повинні вибудовувати правильну, цивілізовану власну економічну систему, в якій всі рівні перед законом, в якій всі мають платити у повному обсязі податки”, - вважає експерт.

Деталі

На думку Новака, одне з ключових завдань – значне зменшення або взагалі ліквідація можливості працювати по офшорних схемах та ліквідація контрабанди на митниці.

“Зрозуміло, що потрібна повна ліквідація контрабанди на митниці і тільки таким чином навіть та зовнішня допомога, яку ми отримуємо і будемо отримувати, може дати для нас економічний позитивний ефект.

Бо якщо навіть ми будемо отримувати допомогу, але при цьому наша економічна система буде такою, якою вона була раніше – глибоко корупційною і тіньовою – то ми, за великим рахунком, цієї допомоги не відчуємо.

Так, ми побачимо відбудованим те, що зруйновано фізично – мости, дороги, будинки, лікарні, школи, але при цьому ми далі можемо залишитися в тій же економічній системі, яка була: половина економіки в тіні, корупція на митниці і в податковій, масове використання офшорів, виведення капіталу, відповідно низький рівень зарплат і пенсій, і від 3 до 6 мільйонів українців кожного року на заробітках в усіх частинах світу. Тобто допомога допомогою, але власна домашня робота – це те що нам треба робити самим”, - резюмував Андрій Новак.

Нагадаємо

5 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачав податкові та митні зміни в умовах воєнного стану.

Ним повністю звільнили від оподаткування ввезення транспортних засобів громадянами.

Через декілька тижнів на кордоні з Польщею утворились черги через охочих безплатно розмитнити автівки.

За квітень-травень в Україну ввезли 123,6 тисячі машин. Загальна сума податкової та митної пільги, яку не заплатили за ввезення через пільги, становила 13,6 млрд грн.

Окрім ввезення автівок середнього класу як то Volkswagen Passat, Skoda Octavia та інші, були зафіксовані випадки ввезення елітних авто, найдорожчими з яких стали два Mercedes-Benz G500 вартістю 290 тис. дол. кожен, Mercedes-Benz G63 вартістю 248 тис. дол., Ferrari Roma за 221 тис. дол., McLaren 570S Spider за 186 тис. та Toyota Land Cruiser 200 за 177 тис. дол.

Після чого, Кабінет міністрів України подав до парламенту законопроект, яким пропонує відмінити частину пільг на митниці, введені під час воєнного стану.

Додамо

Нещодавно у Державному бюро розслідувань заявили, що трьох працівників Закарпатської митниці підозрюють у сприянні незаконному імпорту нафтопродуктів компанії зі сфери впливу нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука.

Також перевіряється причетність до оборудки інших митників, загальна сума збитків може досягнути більш ніж 35,5 млн гривень.

Українські Національні Новини

Економіка