ukrayina-povinna-zosereditisya-na-vtilenni-vimog-dlya-realizatsiyi-ugodi-pro-asotsiatsiyu-ta-zvt-y-khan

Україна повинна зосередитися на втіленні вимог для реалізації угоди про асоціацію та ЗВТ - Й.Хан

 • 10331 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Україна має працювати над впровадженням і використанням можливостей, які надають угода про Асоціацію та запровадження Зони вільної торгівлі, а не шукати нові можливості для співпраці з ЄС. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив єврокомісар Йоханесс Хан, передає кореспондент УНН.

"На мою думку, зараз час, і це стосується не лише України, а також Грузії і Молдови, працювати над впровадженням і використанням всіх можливлстей, створених поглибленою та всеохоплюючою Зоною вільної торгівлі та угодою про Асоціацію. Нам необхідно зосередитися і країні необхідно зосередитися, щоб показати різницю між ними та іншими. І це може бути зроблено лише завдяки використанню можливостей, наданих ЗВТ і угодою про асоціацію", - сказав Й.Хан.

Він нагадав, що на сьогодні імпорт та екпорт товарів України з країнами-членами ЄС уже збільшився на 10%, "але потенціал значно більший".

"Перш ніж починати думати про нові елементи, всім нам треба показати громадянам України, що цей етап дає результати. Це можна довести лише завдяки використанню наявного потенціалу, створенню додаткових робочих місць, покращенню рівня життя людей, тому я хотів би закликати всіх, задіяних у процессі, зосередитися на впровадженні його", - сказав Й.Хан.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що асоціація з ЄС не має перетворитися на "вільну торгівлю сировиною".

Українські Національні Новини

Політика