ukrayina-pratsyuye-nad-pitannyam-obmezhen-na-import-rosiyskikh-almaziv

Україна працює над питанням обмежень на імпорт російських алмазів

 • 968370 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Найбільший вплив на російську економіку очікується саме від санкцій на фінансовий сектор росії. Також Україна працює над запровадженням санкцій щодо російських алмазів. Про це розповіла в ефірі телемарафону напередодні перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, передає УНН.

Цитата

«Найбільший ефект ми очікуємо від віддзеркалення секторальних санкцій. Це потужний удар по агресору, адже під дію санкцій підпадають сотні російських банків, тисячі фінансових установ, кредитних організацій, страхових компаній та інвестиційних фондів, які фінансують війну. Фінансовий сектор є найбільш чутливим для наших партнерів, але дуже необхідний для нас. Ми використовуємо всі доступні нам інструменти для того, щоб заблокувати російські банки та припинити діяльність іноземних фінансових установ на території росії», – зазначила Свириденко, яку цитує пресслужба Мінекономіки.

Деталі

Інший важливий напрямок, над яким працює Україна – запровадження обмежень на імпорт російських алмазів, за який російський бюджет щороку отримує 2 млрд дол. Формування глобальних підходів з цього питання вирішуватиметься, зокрема, на рівні G7. Також серед пріоритетів залишаються російські пропагандисти, банки, які займаються обслуговуванням ВПК рф, металургійна промисловість, посилення візових обмежень для прихильників режиму агресора.

«Важливим питанням залишається виявлення та запобігання обходу санкцій. Ми з партнерами працюємо над тим, щоб удосконалити ці механізми. Євросоюз вже запровадив обмежувальні заходи в 10-му пакеті санкцій проти третіх країн, зокрема Ірану, які дають змогу росії обходити санкції. Завдання в тому, щоб включити ці країни в санкційні пакети усіх наших партнерів», – додала Свириденко.

Нагадаємо

Хоча російська економіка ще не постраждала від широкого спектру санкцій з боку Сполучених Штатів та інших західних країн, міністр фінансів Джанет Єллен заявила, що вона очікує, що згодом вона слабшатиме, оскільки країна втрачає іноземні інвестиції та вичерпає свої резерви.

Українські Національні Новини

Економіка