ukrayina-predstavit-u-bryusseli-proekt-richnoyi-programi-spivpratsi-z-nato

Україна представить у Брюсселі проект річної програми співпраці з НАТО

 • 10694 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба 11 грудня відвідає Брюссель, щоб обговорити стан виконання річної національної програми (РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО, а також проект РНП на 2020 рік. Про це віце-прем’єр заявив у Києві на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"11 грудня я перебуватиму в Брюсселі, де ми обговоримо стан виконання річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО, це наша основна дорожня карта з інтеграції в Альянс. А також обговоримо проект Річної національної програми 2020. Уряд завершує роботу над цим документом. Хочу сказати вам про нього три речі. По-перше, це масштабний, комплексний документ, який робить нашу євроатлантичну інтеграцію дуже практичною – від гасел до конкретних кроків", - сказав Кулеба.

По-друге, зі слів віце-прем’єр-міністра, це "вперше буде людиноцентричний документ".

"У центрі документу поставлений громадянин України, який є вигодонабувачем або бенефіціаром євроатлантичної інтеграції. Ми не робимо євроатлантичну інтеграцію заради лише військового блоку – лише солдатів і офіцерів, ми не робимо це заради держави як цілісності, щоб вона мала гарантії безпеки. Ми робимо це заради громадян, які мають жити в безпечній країні", - зазначив він.

Євроатлантична інтеграція покриває не лише сектор оборони, але і безпеки, додав віце-прем’єр.

Нагадаємо, раніше у МЗС заявили, що Україна значно більше готова до членства в НАТО, ніж в 2014 році, але все ще не готова настільки, щоб завтра увійти в Альянс. 

Українські Національні Новини

Політика