ukrayina-privitala-sanktsiyi-yes-proti-rosiyskikh-chinovnikiv-za-aresht-navalnogo

Україна привітала санкції ЄС проти російських чиновників за арешт Навального

 • 14835 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європейського Союзу застосувати новий глобальний санкційний механізм проти російських чиновників за арешт оппозиціонера Олексія Навального, а також розраховує, що новий санкційний режим ЄС буде застосований проти осіб, винних в порушенні прав людини на тимчасово окупованих територіях. Про це йдеться в коментар речника МЗС Олега Ніколенко, передає УНН.

Цитата:

"Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європейського Союзу вперше застосувати новий глобальний санкційний механізм проти чотирьох російських посадовців за порушення прав людини в Росії. Рішення ЄС вкотре демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу", - заявив Ніколенко.

Деталі

Дипломат відзначив, що новий санкційний режим запрацював у дуже стислі терміни.

З його слів, механізм "може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах".

"Розраховуємо, що новий санкційний режим ЄС також буде застосований проти осіб, винних в придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму та Севастополя. Жодний злочин російської окупаційної влади не має залишитися безкарним", - заявив речник.

Контест

Міністри закордонних справ країн ЄС вирішили ввести нові санкції проти російських чиновників 22 лютого.

2 березня Європейський Союз офіційно ввів санкції через тюремне ув’язнення російського опозиційного політика Олексія Навального.

Cанкції запроваджено проти директора Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашнікова, глави російського Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, генерального прокурора Росії Ігоря Краснова і директора Національної гвардії Віктора Золотова.

Для введення штрафних заходів вперше задіяний новий, прийнятий в кінці минулого року санкцій механізм, що дозволяє Євросоюзу вводити візові заборони і заморожувати майно окремих осіб, винних у грубому порушенні прав людини або отримують вигоду від цього.

Українські Національні Новини

Політика