ukrayina-pro-visilku-diplomativ-z-rf-chergove-brutalne-porushennya

Україна про висилку дипломатів з РФ: чергове брутальне порушення

 • 20416 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У МЗС України висловили солідарність з дипломатами ФРН, Швеції та Польщі, яких Росія висилає з надуманих причин, а дії РФ назвали "черговим прикладом брутального порушення зобов’язань", передає УНН із посиланням на повідомлення МЗС України у Telegram-каналі.

Цитата

"МЗС України висловлює солідарність з дипломатами ФРН, Швеції та Польщі, яких Росія висилає з надуманих причин.

Рішення РФ суперечить Віденській конвенції і є черговим прикладом брутального порушення Росією своїх зобов’язань згідно з міжнародним правом", - йдеться у повідомленні.

Контекст

Міністерство закордонних справ Російської Федерації сьогодні оголосила "persona non grata" співробітників дипломатичних представництв Швеції, Польщі та Німеччини.

Дипломатам заявили протест "у зв'язку із зафіксованою участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Королівства Швеція і Республіки Польща в Санкт-Петербурзі і Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Москві в незаконних акціях 23 січня 2021 року".

Реакція ЄС

Після дій зовнішньополітичного відомства Росії послідувала негайна реакція ЄС.

"Під час моєї сьогоднішньої зустрічі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у Москві я дізнався, що троє європейських дипломатів будуть вислані з Росії. Я рішуче засудив це рішення і відкинув звинувачення в тому, що вони вели діяльність, несумісну з їхнім статусом іноземних дипломатів. Рішення слід переглянути", - заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, який сьогодні перебуває з візитом в РФ.

Українські Національні Новини

Політика