ukrayina-prodovzhuye-peremovini-z-iranom-pro-peredachu-chornikh-skrinok-z-litaka-mau-shmigal

Україна продовжує перемовини з Іраном про передачу "чорних скриньок" з літака МАУ - Шмигаль

 • 11551 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Україна попри карантин не зупиняла перемовини з іранською стороною щодо питання збиття українського літака МАУ. Домовленості про "чорні скриньки" на порядку денному. Про це заявив на брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Перемовини з іранською стороною не припинялися. Хоча були ускладнені коронавірусом, тому не було змоги контактувати безпосередньо, всі перемовини були переведені в віртуальний режим, що ускладнило змогу по передачі матеріалів і передачі "чорних скриньок”, — сказав Шмигаль.

Також він додав, що сьогодні активно продовжуються перемовини, з послабленням карантину вони перейдуть у фазу зустрічей.

“Знаю, що домовленість про "чорні скриньки" на порядку денному, і вона просунулася далі, ніж була три місяці назад перед карантином”, — додав Шмигаль.

Нагадаємо, Іран повідомив ICAO, що передасть до Парижа “чорні скриньки” зі збитого літака МАУ.

Як повідомляв УНН, літак МАУ зазнав катастрофи недалеко від столиці Ірану Тегерана, невдовзі після вильоту, вранці 8 січня. На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу — громадяни України. Усі вони загинули, зокрема, й 11 українців.

Українські Національні Новини

Політика