ukrayina-proponuvala-rosiyi-obmin-poranenikh-na-poranenikh-u-mariupoli-ale-okupanti-proti-zelenskiy

Україна пропонувала росії обмін "поранених на поранених" у Маріуполі, але окупанти проти - Зеленський

 • 155326 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Україна пропонувала росії обмін "поранених на поранених" в Маріуполі. Однак окупанти відмовилися та заблокували цей процес. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками зустрічі з прем'єрами Іспанії Педро Санчесом і Данії Метте Фредеріксен, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Була пропозиція обміну, хоча б "поранених на поранених"... "Азов" знає цю інформацію, бо ми на постійному контакті з хлопцями", - заявив Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що ситуація в зруйнованому місті зараз складна, та зі вчорашнього дня вона практично не змінилася. Наразі заблоковані декілька тисяч людей та наших військових, а також біля 120 тисяч заблоковані в цілому в Маріуполі.

Голова держави додав, що Україна постійно працює над організацією гуманітарних коридорів, однак росія блокує цей процес.

Додамо

Президент рф володимир путін у четвер прийняв голову міноборони росії Сергія Шойгу, де, за повідомленнями росЗМІ, назвав "недоцільним" штурм промзони "Азовсталі" у Маріуполі та наказав нібито скасувати його.

Однак Володимир Зеленський спростував заяву шойгу про нібито повністю захоплений окупантами Маріуполь. Під час спільного брифінгу із прем'єрами Іспанії Педро Санчесом і Данії Метте Фредеріксен, Глава держави підкреслив, що в заблокованому місті знаходяться українські військові.

Українські Національні Новини

Політика