ukrayina-proponuye-nato-posiliti-spivpratsyu-v-chornomorskomu-regioni

Україна пропонує НАТО посилити співпрацю в Чорноморському регіоні

 • 13757 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Україна обговорює з НАТО можливість посилення співпраці в регіоні Чорного та Азовського морів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом, передає кореспондент УНН.

Так, Зеленський заявив, що обговорив зі Столтенбергом елементи нашої взаємодії, участь у місіях під егодою НАТО та військових навчаннях.

Цитата

"Хочу підкреслити, що Україна є надійним партнером Альянсу, який прагне розвивати та поглиблювати нашу взаємодію. У цьому зв'язку ми обговорюємо можливість посилення співпраці в регіоні Чорного та Азовського морів", — сказав Президент.

Деталі

З його слів, Україна ініціювала переговорний процес партнерства у Чорноморському регіоні для підвищення заходів довіри, збільшення кількості навчань та заходів підготовки.

"Сподіваємося що ця ініціатива знайде відгук у наших партнерів, адже стабільність у Чорноморському регіоні – це наш спільний інтерес", — додав Глава держави.

Додамо

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін повідомляв, що обговорив з українською стороною зміцнення нашого партнерства у Чорноморському регіоні, щоб дати відсіч “дестабілізаційним діям Росії”.

Українські Національні Новини

Політика