ukrayina-prosit-ssha-nadati-raketi-patriot-ta-sistemi-ppo-cnn

Україна просить США надати ракети Patriot та системи ППО - CNN

 • 100553 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Українські чиновники просять США, щоб ті надали системи протиповітряної оборони, як-от зенітні ракети Patriot. Про це пише видання CNN з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

За інформацією видання, адміністрація Байдена все ще зважує, чи надсилати українцям більше озброєння та обладнання після поставок за останні два місяці протитанкових ракет Javelin і командно-пускових установок, патрульних катерів класу Island, аптечок, радіоприймачів, електроніки, медичного обладнання, двигунів, генераторів, запчастин, а також стрілецької зброї та боєприпасів.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван висловив занепокоєння, що такі поставки можуть розглядатися Росією як вкрай провокаційні, у момент, коли США, Європа та НАТО намагаються змусити Москву до деескалації. Проте Білий дім не виключає повністю такі поставки.

"Оскільки ми стежимо за дипломатичними каналами, ми також будемо готуватися до всіх непередбачених ситуацій, – сказав Салліван журналістам на початку цього місяця. - ... у тому числі шляхом підготовки конкретних відповідей на російську ескалацію, якщо вони знадобляться – конкретні, надійні, чіткі відповіді, якщо вони знадобляться".

Додамо

The Washington Post повідомила, що Росія розширює свою військову присутність на кордоні з Україною. Американські та європейські чиновники заявляли журналістам про "незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії" – на тлі того, що Росія зайняла жорсткішу позицію щодо України.

Також були опубліковані супутникові знімки, на яких, відображено скупчення танків збройних сил РФ біля міста Єльня в Смоленській області, приблизно в 250 км від кордону з Україною.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков із цього приводу заявив, що пересування російської військової техніки та армійських підрозділів територією Росії – виняткова справа Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу