ukrayina-provede-poblizu-prikordonnoyi-teritoriyi-z-bilorussyu-masshtabni-navchannya

Україна проведе поблизу прикордонної території з Білоруссю масштабні навчання

 • 20241 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Україна планує масштабні навчання поблизу прикордонної території з Білоруссю. Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України за підсумками наради під керівництвом голови Національної поліції України Ігоря Клименка щодо ситуації на державному кордоні з Республікою Білорусь, що відбулась на Рівненщині, пише УНН.

Цитата

“Найближчим часом поблизу прикордонної території з Білоруссю будуть проведені масштабні навчання за участю підрозділів усіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань”, - інформують в пресслужбі МВС України.

Деталі

Повідомляється, що під час наради Клименко наголосив на проведенні превентивних заходів на прикордонній території Рівненської області у зв’язку з можливою нелегальною міграцією з Республіки Білорусь.

З його слів, для України є два пріоритетні питання – захист державного кордону та безпека населення.

“Сьогодні обговорили чітку взаємодію силовиків та місцевої влади у випадку можливого прориву кордону незаконними мігрантами. За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Співпрацюватимемо також із місцевими військовими та громадськими формуваннями, які діють на території Вараського та Сарненського районів”, - сказав Клименко за підсумками наради.

Він також закликав жителів прикордонних територій – у разі виявлення підозрілих осіб у своєму населеному пункті, одразу повідомляти про це органи поліції. У таких людей будуть перевіряти документи та встановлювати причину їх перебування на території нашої держави.

«Ми маємо попередити скоєння злочинів будь-якої категорії та забезпечити безпеку наших громадян», - наголосив голова Нацполіції.

Додамо

Як писав УНН, задля уникнення напливу мігрантів з Білорусі, Україна вирішила посилити охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько - білоруського кордону буде посилено додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії.

З його слів, мова про 8,5 тисяч силовиків.

Українські Національні Новини

Суспільство