ukrayina-razom-z-ssha-ta-yes-provedut-v-oon-zasidannya-na-temu-protidiyi-dezinformatsiyi

Україна разом з США та ЄС проведуть в ООН засідання на тему протидії дезінформації

 • 15228 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Україна 7 липня разом із США, Литвою, ЄС, Республікою Корея, Коста-Рікою, Ганою та за участі Департаменту глобальних комунікацій Секретаріату ООН проведуть в штаб-квартирі ООН онлайн-засідання високого рівня на тему “Перевірка фактів як глобальна практика з протидії дезінформації та неправдивим відомостям”, передає УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

У засіданні візьмуть участь, зокрема, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступник міністра закордонних справ Литви Арнольдас Пранкевичюс, т.в.о.керівника департаменту ООН з глобальних комунікацій Махер Нассер, представниця відділу боротьби із недостовірною інформацією компанії Facebook, керівники дипломатичних місій іноземних держав, міжнародні та українські аналітики та експерти, повідомили у МЗС.

"Захід має на меті ознайомити держав-членів ООН та неурядові організації із найкращими практиками перевірки фактів та джерел інформації як ефективного інструменту протидії розповсюдженню дезінформації та неправдивих відомостей. Учасники зосередять увагу на діяльності онлайн-платформ та сучасних тенденціях боротьби з дезінформацією, обговорять подальші заходи в рамках Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності в жовтні", - повідомили у відомстві.

Початок заходу о 17.00 за київським часом.

Раніше

Україна виголосила спільну заяву про негативний вплив дезінформації на права людини від імені майже шестидесяти держав, у тому числі США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Японії, Латвії, Литви, Польщі, під час роботи 47-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві

Українські Національні Новини

Політика