ukrayina-realizuye-mayzhe-sotnyu-proektiv-z-prikordonnogo-spivrobitnitstva

Україна реалізує майже сотню проектів з прикордонного співробітництва

 • 8256 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Україна реалізує 94 проектів з прикордонного співробітництва, за які у вигляді грантів отримає 60,8 млн євро. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає УНН.

"Затверджено результати перших конкурсів по програмах "Україна-Польща-Білорусь", "Басейн Чорного моря", "Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія 2014-2020", відповідно до яких українські установи та організації братимуть участь у 94 проектах із часткою грантового фінансування для України у сумі 60,8 млн євро", - повідомили у міністерстві.

При цьому в МЕРТ зазначили, що відомство очікує на проведення 2 нових конкурсів за програмами "Україна-Польща-Білорусь" та "Басейн Чорного моря" на загальну суму 24,5 млн євро. Затвердження результатів конкурсів планується цього року.

Нагадаємо, після отримання частини кредиту Міжнародного валютного фонду до України до кінця поточного року також мають надійти кошти за лінією Світового банку обсягом 400 млн доларів.

Україна чекає від НАТО і Сполучених Штатів Америки допомоги щодо збільшення оборонних можливостей держави.

За словами колишнього американського посла в Україні, через 2-3 місяці можна очікувати від США надання Києву нової зброї та оголошення нових санкцій проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика