ukrayina-rekordno-skorotila-eksport-svinini-1

Україна рекордно скоротила експорт свинини

 • 14850 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. За рік Україна скоротила експорт свинини на 70%. Про це повідомили в Раді з питань експорту продовольства (UFEB) з посиланням на дані Державної митної служби, передає УНН.

Так, у січні-лютому 2019 року Україна експортувала 114 тонн свинини, тоді як у січні-лютому 2018 року - 380 тонн.

При цьому, показники імпорту продукту є значно вищими від показників експорту. Так, лише у лютому в Україну завезли 2,3 тис. тонн свинини. Основними країнами постачальниками свинини в Україну були Польща та Німеччина.

Як писав УНН, за рік виробництво свинини в Україні скоротилося на 4,3%.

Паралельно, вітчизняні фермери заявили про зростаючі обсяги контрабанди свинини, з чим звернулися до прем'єра. 

"Звертаємося до Вас з проханням сприяти посиленню прикордонного та митного контролю на предмет контрабанди свинини, ініціювати проведення спільних спеціальних прикордонних операцій з сусідніми країнами з метою виявлення нелегальної свинини", - йдеться в тексті листа за підписом голови Асоціації тваринників Ірини Паламар до Гройсману.

Нагадаємо, за словами парламентарія Сергія Тригубенка, так багато свинини, як зараз, ми не імпортували останні 4 роки. Більш того, така ситуація призвела до відчутного подорожчання сала і свинини на внутрішньому ринку. 

І оскільки з АЧС наші контролери впоратися до цих пір не можуть, то, за прогнозами фахівців, українцям варто готуватися до подальшого зростання цін на продукцію свинарства.

Українські Національні Новини

Економіка