ukrayina-rishuche-zasudila-ta-zaklikala-zvilniti-zatrimanogo-okupantami-gendirektora-zaes

Україна рішуче засудила та закликала звільнити затриманого окупантами гендиректора ЗАЕС

 • 193531 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Україна рішуче засуджує затримання російськими окупантами генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова та закликає негайно його звільнити. Про це йдеться в заяві МЗС України, передає УНН.

Цитата

"МЗС України рішуче засуджує протиправне затримання російськими окупантами Генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова. Цей злочин є черговим проявом державного тероризму з боку росії та грубим порушенням міжнародного права. росія має негайно звільнити Генерального директора ЗАЕС", - йдеться в заяві.

Деталі

МЗС України закликало міжнародну спільноту, зокрема ООН, МАГАТЕ та Групу Семи (G7) також вжити рішучих заходів, щоб звільнити Мурашова.

"Вкотре наголошуємо на нагальності максимальної мобілізації зусиль світового співтовариства з метою забезпечення демілітаризації та деокупації ЗАЕС та її повернення під контроль України як єдиного способу усунення нинішніх загроз у сфері ядерної безпеки", - наголосили у відомстві.

МЗС підкреслило, що Україна очікує посилення тиску на державу-агресора з метою припинення обстрілів російськими загарбниками ЗАЕС та інших цивільних ядерних об’єктів на території України, недопущення тиску і репресій проти персоналу ЗАЕС та їхніх родин.

Раніше

Окупанти затримали та вивезли у невідомому напрямку генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

Українські Національні Новини

Політика