ukrayina-rozrivaye-diplomatichni-vidnosini-z-siriyeyu

Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією

 • 167392 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією у відповідь на визнання країною псевдореспублік в ОРДЛО. Про це написав речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook, пише УНН.

Цитата

"Несамостійний сирійський режим виконує замовлення своїх кураторів в Кремлі. Визнання т.зв. "незалежності" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях є недружнім актом щодо України, посяганням на її суверенітет та територіальну цілісність. У відповідь Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією, запроваджує торговельне ембарго та інші економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб", - написав речник.

Деталі

Згідно із заявою, оприлюдненою у четвер пресслужбою МЗС, у зв’язку із злочинами режиму Башара Асада проти сирійського народу українська сторона закрила посольство України в Дамаску іще в 2016 році, а також в 2018 році наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

"Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті", - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, якого цитує пресслужба.

Контекст

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Сірія на офіційному рівні начебто визнала незалежність так званих "днр" та "лнр".

Українські Національні Новини

Політика