ukrayina-rozrivaye-sche-nizku-ugod-z-snd-shmigal

Україна розриває ще низку угод з СНД — Шмигаль

 • 12622 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Уряд має намір розірвати низку Угод України в рамках Співдружності незалежних держав. Про це повідомив сьогодні під час засідання уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Уряд продовжує політику виходу з різного роду угод про співробітництво в рамках СНД, тому сьогодні ми денонсуємо, тобто фактично розриваємо угоду про радіонавігаційне забезпечення та угоди, які стосуються цивільної авіації", - заявив прем’єр.

З його слів, Україна є частиною відповідних міжнародних та двосторонніх договорів у цих сферах, тому денонсація цих угод з СНД – це "відповідь на порушення Росією норм міжнародного права та анексію наших територій".

Як повідомляв УНН, напередодні Кабінет міністрів України підтримав чергові рішення щодо виходу України ще з двох структур Співдружності незалежних держав. Зокрема, уряд підтримав вихід України з угоди між Урядами СНД про співробітництво у підготовці і підвищенні кваліфікації військових кадрів для прикордонних військ держав-учасниць СНД. Також уряд схвалив проєкт указу Президента України про вихід України з Ради командувачів Прикордонними військами.

Українські Національні Новини

Політика