ukrayina-sama-mozhe-deblokuvati-chorne-more-v-razi-otrimannya-mlrs-podolyak

"Далі все зробимо самі": Подоляк назвав зброю, з якою Україна може деблокувати Чорне море

 • 217064 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Понад 1,5 мільярда людей можуть потерпати від голоду через блокування росією Чорного моря. Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що для деблокування Чорного моря необхідно ще більше важкої зброї, зокрема – MLRS-системи. Про це пише УНН з посиланням на Telegram Подоляка.

Деталі

“1,6 млрд людей можуть почати недоїдати через брак харчів. Сотні мільйонів опиняться за межею бідності через зростання цін. The Economist прогнозує наслідки російської агресії та пропонує світу домовитися з росією та Україною про міжнародні конвої продовольчих вантажів у Чорному морі”, – написав Подоляк.

Радник керівника Офісу президента України зазначив, для деблокування Чорного моря потрібно MLRS-системи та інша важка зброя .

"Торгуватися з країною, яка взяла в заручники сотні мільйонів людей? У нас є найкраща ідея: світ має домовитися про передачу Україні MLRS-систем (універсальні пускові установки для ракет та залпів реактивних снарядів – ред.) та іншої необхідної зброї для деблокування Чорного моря. Далі ми все зробимо самі", – додав Подоляк.

Додамо

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак також наголосив на необхідності отримання важкого озброєння.

“Нам треба отримати високоточні ракети, дрони, системи ППО/ПРО та боєприпаси. Ми досі чекаємо на MLRS. Україна вдячна за ленд-ліз. Нам потрібна зброя. Без обмежень”, – наголосив Єрмак.

Нагадаємо

Західні дипломати стверджують, що українські порти не відкриють найближчі півроку, оскільки росія має намір “повністю завоювати Україну економічною блокадою”.

Українські Національні Новини

Суспільство