ukrayina-sered-pershikh-ogolosila-pro-gotovnist-dopomogti-turechchini-posol

Україна серед перших оголосила про готовність допомогти Туреччині - посол

 • 766570 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Україна серед перших виголосила готовність допомогти Туреччині через руйнівний землетрус. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Бондар в ефірі українського телемарафону, передає УНН.

Цитата

«Автоматично як було відомо про самі поштовхи і про обсяги руйнувань - Туреччина звернулась до міжнародної спільноти про допомогу по лінії надзвичайних ситуацій і звичайно зараз кожна з країн реагує наскільки може. Ми серед перших виголосили готовність допомогти. І зараз комунікація з приводу того чим ми можемо допомогти», - розповів Бондар.

Окрім того, він розповів чим займається оперативний штаб створений при посольстві.

«Перш за все ми займаємося тим щоб допомогти рятувальникам - оформити ці необхідні документи і забезпечити їх прибуття на місце - це першочергова задача. Паралельно так само важливо - координуємо з органами влади питання по українцях. З'ясовуємо чи є хтось серед постраждалих. Пробуємо перевірити тих хто проживав по реєстрації, мав житло або знімав і також залучаємо всі можливі способи для отримання інформації в регіоні. Також працюємо над тим, що ми можливо будемо координувати надання будь-якої іншої допомоги від держави для тих хто постраждав. Але це згодом».

Доповнення

Союзник по НАТО Туреччина попросила міжнародну допомогу після руйнівного землетрусу. Члени Альянсу мобілізують підтримку.

Зеленський заявляв, що Україна готова надати Туреччині необхідну допомогу для подолання наслідків руйнівного землетрусу.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомляв, що наразі є 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха у Туреччині. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

Українські Національні Новини

Політика