ukrayina-skoro-pidpishe-novi-dogovori-schodo-vaktsini-vid-covid-19-stepanov

Україна скоро підпише нові договори щодо вакцини від COVID-19 - Степанов

 • 12956 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Найближчим часом Україна підпише нові договори з компаніями, які будуть поставляти вакцини від коронавірусу. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Я не маю права до підписання договорів розголошувати, з якими компаніями і на якій стадії підписання ми знаходимося. Але можу сказати, що найближчим часом у нас будуть підписані інші договори з компаніями, які будуть постачати вакцини в Україну", - сказав Степанов.

Нагадаємо, Україна здійснила одну із перших закупівель вакцини проти COVID-19 - на 964 млн грн.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

При цьому Україна очікує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 за програмою COVAX у березні 2021 року.

Як раніше повідомлялося в УНН, в Україні кампанія із вакцинації населення від COVID-19 у 2021-2022 роках відбуватиметься у 5 етапів. На першому етапі планується охопити близько 355 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Політика