ukrayina-stala-liderom-protsesu-zaprovadzhennya-sanktsiy-proti-rosiyskikh-energonosiyiv-yermak

Україна стала лідером процесу запровадження санкцій проти російських енергоносіїв – Єрмак

 • 82161 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Україна стала лідером процесу запровадження санкцій проти російських енергоносіїв. Про це у своєму Telegram повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні ми скористалися можливістю Президентства в Європейському Енергетичному Співтоваристві, яке Україна отримала на 2022 рік і формально внесли до цієї організації пропозицію по запровадженню заборони на купівлю, імпорт, передачу, та транспортування енергетичних товарів, які походять, виробляються або переробляються в росії”, – написав Єрмак.

Деталі

Як пояснив Єрмак, мова йдеться про усю нафту та нафтопродукти, вугілля та інші види твердого палива, скраплений природний газ.

Це означає, що відтепер Європейське Енергетичне Співтовариство, яке є міжнародною організацією, що включає в себе всі країни Євросоюзу та ще 9 країн, на основі пропозиції України має прийняти рішення, адресоване усім Сторонам.

“Україна ставить перед ЄС та таким країнами як Грузія та Сербія амбітне, але цілком реалістичне завдання щодо припинення фінансування каральної машини, армії, державного апарату, пропаганди росії - всього того, що забезпечує агресивні дії цієї держави, включно з війною в Україні. росія має бути позбавлена ресурсів на війну - економічно розтрощена. Ми досягнемо своєї мети”, – наголосив Єрмак.

Додамо

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив у вівторок, що ембарго на російську нафту на рівні Європейського Союзу перебуває у розробці, додавши, що президент Франції Еммануель Макрон хоче такого кроку.

Українські Національні Новини

Політика