ukrayina-stane-chlenom-nato-ale-spochatku-potribno-zupiniti-rosiysku-agresiyu-stoltenberg

Україна стане членом НАТО, але спочатку потрібно зупинити російську агресію - Столтенберг

 • 547416 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. НАТО підтримує майбутнє членство України в Альянсі, проте на сьогодні першочерговою задачею є стримати російську агресію та не допустити її продовження. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Позиція НАТО щодо членства України незмінна. Ми ще у 2008 році домовилися, що Україна стане членом Альянсу, і це наша позиція досі. Зараз важливо забезпечити, щоб Україна здобула перемогу як суверенна незалежна держава, тому що без України як суверенної незалежної держави неможливо обговорювати будь-які відносини між НАТО та Україною в майбутньому. Тому терміново необхідно надати військову підтримку, як це роблять наші союзники щодня", - наголосив Генсек.

Деталі

Він також зауважив, що підтримує ініціативу британського прем’єр-міністра Ріші Сунака щодо обговорення домовленостей, які потрібні для забезпечення та тривалого миру після закінчення війни.

"Коли війна закінчиться, нам потрібно зробити так, щоб історія не повторилася. Щоб росія не продовжувала вторгатися в Україну. Ми не можемо допустити, щоб росія продовжувала розривати європейську безпеку, і нам потрібно розірвати коло російської агресії проти європейських країн", - додав Столтенберг.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки наголосив, що немає альтернативи Україні у Європейському Союзі та НАТО.

Українські Національні Новини

Політика