ukrayina-ta-indiya-obgovorili-spivrobitnitstvo-u-naukovo-tekhnichniy-sferi

Україна та Індія обговорили співробітництво у науково-технічній сфері

 • 31602 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Україна та Індія обговорили співпрацю у сфері торгово-економічного співробітництва, освітній та медичній галузі. Україна просить не визнавати дипломи, видані в окупованому Криму, та сприяти лікуванню українців, які перебувають в Індії для операцій з трансплантації. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"У четвер, 24 вересня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі. Очільник уряду наголосив, що потрібно докласти зусиль для відновлення повноформатного двостороннього діалогу, і Україна готова активізувати його на всіх рівнях", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль наголосив, що Україна готова в онлайн-форматі або після пандемії провести сьоме засідання українсько-індійської комісії з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового і культурного співробітництва

"Нещодавно ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, яке комплексно займається авіакосмічною галуззю та військово-оборонним комплексом. Ми зацікавлені у розвитку співробітництва за цілою низкою напрямів у науково-технологічній сфері, а також в обміні досвідом та найкращими практиками у цій галузі", - наголосив Шмигаль.

Він додав, що минулого року Індія посіла друге місце серед країн-імпортерів української аграрної продукції. Сторони обговорили навчання індійських студентів в Україні

Під час зустрічі сторони обговорили питання навчання індійських студентів в Україні. Прем’єр-міністр також закликав Індію не визнавати дипломи, отримані на тимчасово окупованій території АР Крим.

Крім того, Денис Шмигаль зауважив, що в лікарнях Індії перебуває шестеро українців, які очікують операції з трансплантації за державною програмою та закликав індійську сторону сприяти якнайшвидшому проходженню їх лікування.

Нагадаємо, влада деяких штатів Індії дозволила з 21 вересня після понад п’ятимісячного закриття відкрити роботу шкіл, незважаючи на те, що число нових хворих на COVID-19 в країні з 1,3-мільярдним населенням зростає.

Українські Національні Новини

Політика