ukrayina-ta-italiya-zapochatkuyut-nove-dvostoronnye-energetichne-partnerstvo-galuschenko

Україна та Італія започаткують нове двостороннє енергетичне партнерство — Галущенко

 • 490061 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Україна та Італія планують започаткувати нове двостороннє енергетичне партнерство, яке сприятиме втіленню сучасних енергоефективних та безвуглецевих технологій і проєктів у ході післявоєнного відновлення України. Про це домовилися міністр енергетики України Герман Галущенко з міністром довкілля та енергетичної безпеки Італії Пічетто Фратіном, передає УНН.

Деталі

Герман Галущенко повідомив, що Уряд Італії виділив 10 млн євро для допомоги Україні.

Своєю чергою, Пічетто Фратін запевнив, що його країна буде і надалі підтримувати Україну, враховуючи питання відновлення та післявоєнної відбудови.

"Зокрема, італійська сторона висловила готовність до співпраці у проєктах щодо декарбонізації, сталого розвитку та енергоефективності", — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі міністри також обговорили ініціативу щодо підписання меморандуму про співпрацю для посилення взаємодії обох міністерств у досягненні цілей кліматичної нейтральності та втіленні проєктів сталого розвитку.

Нагадаємо

Як раніше повідомляв УНН, італійський уряд схвалить новий пакет військової допомоги не раніше, ніж у лютому. Як повідомляється, запит на постачання зброї прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні отримала особисто від Президента України Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Новини Світу