ukrayina-ta-litva-obgovorili-spilnu-protidiyu-gibridniy-agresiyi-rosiyi

Україна та Литва обговорили спільну протидію гібридній агресії Росії

 • 16986 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Україна та Литва домовилися посилити взаємодію у сфері протидії гібридній агресії РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МЗС.

Цитата:

“4 лютого відбулися переговори заступників міністрів закордонних справ України та Литви Василя Боднара та Мантаса Адомєнаса. Сторони обговорили кроки у контексті розвитку політичного діалогу України та Литви у 2021 році, зокрема підготовку та змістовне наповнення чергового засідання Ради Президентів двох країн та міжнародної конференції з питань реформ в Україні. Україна та Литва домовилися посилити взаємодію у сфері протидії гібридній агресії Росії. Мантас Адомєнас висловив підтримку української сторони у боротьбі із загрозами російської дезінформації та підтвердив готовність офіційного Вільнюса налагодити обмін досвідом у цій сфері”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Співрозмовники домовилися провести окрему зустріч національних координаторів трьох країн з метою узгодження плану спільних заходів у 2021 році на виконання домовленостей, яких було досягнуто у рамках засідання Люблінського трикутника.

Заступники міністрів приділили окрему увагу розвитку міжурядового діалогу у двосторонньому та багатосторонньому форматах, підготовці візитів цього року Глави Уряду України до Литви та міністра закордонних справ Литви до України.

Доповнення

Рада Безпеки ООН 11 лютого планує провести засідання у зв’язку з шестиріччям підписання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод. 

Зустріч пройде по відеозв’язку у відкритому форматі, ініціатором її проведення виступила Росія.

Варто зазначити, що у лютому 2020 року Росія також скликала Радбез щодо виконання Мінських угод.

За її підсумками, п’ять країн ЄС виступили із заявою на підтримку України. 

Українські Національні Новини

Політика