ukrayina-ta-nato-domovilisya-pro-onovleniy-paket-proektiv-u-podalshiy-spivpratsi-zelenskiy

Україна та НАТО домовилися про оновлений пакет проектів у подальшій співпраці – Зеленський

 • 13344 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Україна і НАТО домовилися про оновлений консолідований пакет проектів і практичних заходів в умовах подальшої співпраці. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з Генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йєнсом Столтенбергом після засідання Комісії Україна-НАТО, що проходить у Києві, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми підбили підсумки співпраці, оцінили досягнуте та обмінялись думками про посилення нашої взаємодії. Комплексний пакет допомоги НАТО для України є історією успіху", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна покращує сумісність ЗСУ з Альянсом і зміцнює можливості для захисту власної країни.

"Сьогодні ми домовилися про оновлений консолідований пакет проектів і практичних заходів, обговорили перспективи нашої співпраці в рамках програми розширених можливостей НАТО. Я довів сьогодні, що Україна вже готова вийти на цей новий рівень партнерства з Альянсом", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна і НАТО продовжать спільне зміцнення безпеки і стабільності у Чорноморському регіоні.

"Будемо нарощувати обмін інформацією, розвивати лінії комунікації, організуємо проведення спільних навчально-тренувальних заходів. Ми вітаємо допомогу Альянсу і окремих держав-членів у розбудові спроможностей в ВМС, зокрема, для будування нашого флоту. Це наш пріоритет і практичний внесок у безпеку Чорноморського регіону", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський розповів про плани співпраці з НАТО. Окрім того, подякував НАТО за підтримку, зокрема, за наполегливі вимоги щодо Росії припинити агресивні дії та вивести війська з окупованих територій України.

Українські Національні Новини

Політика