ukrayina-ta-niderlandi-obgovorili-spivpratsyu-u-medichniy-sferi

Україна та Нідерланди обговорили співпрацю у медичній сфері

 • 20644 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зустрівся з представниками Нідерландської делегації на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Йоганнесом де Молом та обговорили питання співпраці країн у медичній сфері. Про це повідомляє УНН із посиланням на апарат Верховної Ради України.

"Сьогодні в Міністерстві охорони здоров’я України ми ознайомились зі станом справ у галузі охорони здоров’я України і вражені тим широким спектром питань, які плануються до впровадження, а також темпом реформ", - сказав Посол, а також наголосив на зацікавленості у досвіді України у проведенні реформи системи охорони здоров’я, зокрема, впровадженні електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Так, метою зустрічі є налагодження співпраці.

"Мета візиту – налагодження співпраці, як на рівні міністерств, на рівні бізнесів, так і на рівні поширення та обміну знаннями між експертними інституціями. Це стосується як концесії в сфері охорони здоров’я, так і загалом розвитку охорони здоров’я і вирішення тих складнощів, що виникають в процесі реформування системи", - зазначив Йоганнес де Мол.

Учасники зустрічі зазначили, що їх мета ділитися досвідом та шукати шляхи вирішення проблем.
"Ми хочемо отримати знання і поділитися власними у сфері охорони здоров’я, зокрема, щодо реформи. Наша мета – знаходження партнерів, з якими ми могли б ділитись знаннями і спільно шукати шляхи вирішення проблем", - відзначали учасники зустрічі.

Зазначається, що сторони висловились за поглиблення і розширення співпраці у сфері охорони здоров’я, зокрема, наголосили на важливості обміну досвідом у реформуванні цієї сфери.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що цього року в Україні пройдуть реформи в сфері охорони здоров’я, які сподобаються не всім.

Українські Національні Новини

Суспільство