ukrayina-ta-polscha-domovilisya-pro-budivnitstvo-gazoprovodu

Україна та Польща домовилися про будівництво газопроводу

 • 23897 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Україна та Польща домовилася про будівництво газопроводу, який дасть змогу наростити обсяг газу, що постачають на схід. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми говорили (зі Шмигалем – ред.) про розширення пропускної спроможності із заходу на схід, будівництво газопроводу, який міг би передавати великі обсяги газу в недалекому майбутньому", - сказав Моравецький.

Деталі

За його словами, наступним черговим напрямком атаки Росії є різного роду гібридні загрози, а також атаки в енергетичній сфері.

"Польща вже допомагає Україні з газом, передаючи цей газ з заходу на схід. Але ми говорили з паном прем'єр-міністром про можливість збільшення потужностей передачі саме газу з заходу на схід. Для цього потрібно виконати певні інвестиції, які ми маємо намір реалізувати", - розповів Моравецький.

Він зазначив, що Nord Stream 2 є геополітичною загрозою.

"Про це ми говорили з прем'єр-міністром. Це потужна загроза для безпеки нашої частини Європи. У зв'язку з цим ми прямуємо спільно з прем'єр-міністром до Німеччини, щоб вони не запускали цього газопроводу, бо він стане елементом шантажу Європи з боку Росії", - сказав Моравецький.

Доповнення

В Європейському Союзі розробили план дій на випадок, якщо Росія припинить постачання газу до Європи.

Урядові чиновники Великої Британії, за повідомленнями, побоюються рекордних цін на газ і бензин у разі вторгнення Росії в Україну.

Українські Національні Новини

Політика