ukrayina-ta-polscha-stvorili-spilne-pidpriyemstvo-dlya-aktivizatsiyi-zaliznichnikh-perevezen

Україна та Польща створили спільне підприємство для активізації залізничних перевезень

 • 103913 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Україна та Польща домовились про покращення логістичних можливостей на кордоні. Як заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков після переговорів, які відбулися на кордоні з Польщею, між ним та його польським колегою Анджеєм Адамчиком, країни домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень, передає УНН.

Цитата

“Ми вже домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень. Наразі досягли значного прогресу в лібералізації автомобільних перевезень, зокрема вдячний польським колегам за скасування дозволів для автоперевізників на транспортування в Україну палива”, – заявив Кубраков.

Деталі

Він зазначив, що в умовах блокади українських портів Польща стала стратегічно важливим партнером України в питанні експорту української агропромислової продукції та перевезення необхідної військової та гуманітарної допомоги з-за кордону.

Доповнення

Як писав УНН, Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі досягли домовленостей про скасування дозволів для всіх перевізників, що здійснюють міжнародні перевезення палива.

Українські Національні Новини

Економіка